Er du leder, er du vant til å “ta rommet”. Du er ikke redd for å si det du mener, heve stemmen og være en formidler. Men hvor mange utenfor rommet når du egentlig? Finnes det en måte å skalere lederskapet ditt på? Ja, og det er enklere enn du tror. Når jeg sier det digitale rommet, mener jeg nettet med alt det innebærer; sosiale medier, blogging, kronikker, podcaster, webinarer. Som du ser på bildet over, er LinkedIn min favorittplattform, og et sted jeg tenker det er naturlig å starte.
For denne artikkelen handler om nettopp det. Å starte. Å ta det digitale rommet.
Jeg har jobbet med flere dyktige ledere. De er naturlige kommunikatører, som i en fysisk setting har publikum eller møtedeltagerne i sin hule hånd. De har en enorm innflytelse i møterommet, men i offentligheten er de unnselige og stumme.
Flere av disse har jeg hjulpet med å finne sin stemme i det digitale rommet, få satt ord på sine tanker og meninger og bli en tydelig stemme i sin bransje.
For din stemme trengs.
I kraft av å være CEO eller gründer har du allerede manges oppmerksomhet. Det er potensielle kunder, investorer og medarbeidere som ønsker å høre din historie og følge din reise.
Ved å dele dine tanker, erfaringer, tips og snapshots fra hverdagen, kan du skalere ditt lederskap å nå langt flere enn du gjør i møterommet.
– Jo, men vi har jo bedriftens offisielle LinkedIn-firmaside. Det holder vel?
Det er bra, men folk liker å følge folk fremfor bedrifter. Dessuten er du som leder en merkevare i deg selv. På din profil vil du også at din personlighet og din identitet skal skinne igjennom, og at du ikke er en “corporate drone”, som bare reposter alt som legges ut på bedriftens firmaside.
Det som er ekstra kult er at LinkedIn fremdeles er “Blue Ocean”. De fleste som er der poster aldri noe som helst. 99.6% er, sist jeg sjekket, bare der for å se hva som skjer. 0.4% står for innholdet.
Her er mine tips:
- Brush opp profilen din. Sørg for å ha et proft profilbilde. Bruk gjerne min profil som inspirasjon.
- Knytt kontakt med alle dine relasjoner, i alle fall de du kjenner og har møtt. Sjekk visittkortbunken din.
- Post 3 ganger per uke. Minst. Tekst funker bra, gjerne med et bilde. Video, hvis du er den typen. Del sitater, tips og erfaringer, historier fra hverdagen, dokumenter reisen fra der du er til dit du er på vei. Jeg garanterer deg at du vil se resultater og knytte kontakter du aldri ellers ville fått.
- Lik og svar på de som kommenterer dine poster. (Med mindre de “troller”.)
- Engasjer deg i det som andre tankeledere og bransjefolk poster. Det er en fin gest, men det er også bra for din egen synlighet.
Scenen er din! Go for it!