Her 10 tips til hvordan du kan gi karrieren ditt et løft i 2009 ved å bruke LinkedIn for hva det er verdt.
Her følger de siste fem tipsene til hvordan du kan gi karrieren din et løft på LinkedIn. Les første del her.
6. Vær engasjert
Benytt deg av de ulike plugins som LinkedIn gir. En funksjon er for eksempel Your Reading List. Der kan du skrive bokanmeldelser til bøker du har lest eller leser og gi dem terningkast. Her viser du at du er opptatt av å holde deg oppdatert i ditt fag og at du ønsker å dele gode lesetips med venner, kollegaer og nettverksmedlemmer. En annen måte å synliggjøre hva du jobber med er å aktivt bruke statusfeltet. Men ikke overdriv denne… LinkedIn er ikke Facebook.
7. Dra nytte av nettverket ditt
Er du ledig på jobbmarkedet eller søker du nye utfordringer. De fleste jobbene lyses aldri ut og sjansen er stor for at det er mange spennende jobbmuligheter skjult bak navnene på listen over tilknytninger. Du kan enkelt sende en forespørsel ved å bruke beskjedfunksjonen i LinkedIn.
Hvis du vet hvem det er som sitter på beslutningsmyndigheten når det gjelder ansettelser i et firma du ønsker å jobbe i kan det godt hende at denne personen kjenner noen som du kjenner. Kanskje befinner personen seg ikke mer enn ett eller to ledd fra deg. Be en i nettverket ditt om å introdusere deg for denne personen. Slik kan du komme deg på intervju og gå forbi hele køen som venter på jobbanonnsen.
8. Kommuniser med nettverket ditt
Det er nå mulig å publisere dine artikler fra din egen blogg på LinkedIn for alle å se. Er du medlem av en eller flere grupper (for eksempel Handelshøyskolen BI) kan du der bidra med artikler eller debattinnlegg og komme i kontakt med interessante personer i det bredere nettverket ditt.
9. Vær en formidler av muligheter
Får du en henvendelse, vet du om noe som en i nettverket ditt kan nyte godt av. Vær en formidler av muligheter! Send et tips. Videreformidle et kompliment. Knytt sammen to kontakter du tror kan nyte godt av hverandres bekjentskap og ting kan begynne å skje.
10. Vær forberedt
Det er gode muligheter for at du finner personene som skal holde jobbintervju med deg på LinkedIn. Hvis du gjør litt research og vet hvilke skoler de har gått, jobber de har hatt og interesser de har så har du en fordel i intervjusituasjonen. Høres dette kynisk ut er det egentlig helt fair at du vet like mye om de du kanskje skal jobbe for som de vet om deg.
Du kan også sjekke omtale om bedriften du snuser på ved å gjøre et “advanced search” hvor du søker på “Past only” under “company” for å bare få frem de som har jobbet i selskapet tidligere, men ikke jobber der mer. Gjør du et motsatt søk kan du sammenligne og se om folk forlater skipet eller om bedriften tiltrekker seg kompetente mennesker.